Z naší historie - jak šel čas ...

19.08.2016 14:30

Výstavy 2011

Vrcholná chovatelská akce České republiky pro rok 2011 se konala ve dnech 20.-21.8. v Roudnici nad Labem. Z našeho chovu zde byly předvedeny dvě feny, ve třídě dorostu fen I. (od 6-9 měsíců věku) fenka BELLA MIA Imatorino a ve třídě mladých fen (12-18 měsíců) ANGIE Imatorino.

Obě tyto velmi nadějné fenky se v letošním roce zúčastnily mnoha výstav nejen u nás, ale i v Polsku a na Slovensku. Bella Mia Imatorino již jako čtyřměsíční dokázala zvítězit na Krajské výstavě ve Wroclavě (Polsko) ve třídě Baby a její kvalitní exteriér a nádherný pohyb dokázalo ocenit i mnoho dalších rozhodčích na všech výstavách, na kterých byla letos představena.

Bella Mia Imatorino je mnohanásobnou vítězkou ve třídě dorostu u nás a v Polsku, roli favoritky už jen potvrdila i na Klubové výstavě německých ovčáků v Roudnici nad Labem a s rozdílem třídy zde zvítězila. Angie Imatorino se ve své třídě dostala mezi nejlepších 5 fen, také její umístění z celkově dvaceti nejlepších mladých fen českého chovu je pro nás velkým úspěchem.

V září jsme nejen tyto naše fenky, ale i psa Sonyho z Lintichu, předvedli na vrcholné chovatelské akci na Slovensku, která se tentokrát konala v Brezně. Pozvání zde přijali rozhodčí z Německa, pánové H.J.Begier a Joachim Stiegler. Bella Mia Imatorino i zde potvrdila svoje kvality a ve třídě dorostu fen II. (9-12 měsíců) zvítězila. Angie Imatorino získala 6.místo ve třídě mladých a Sony z Lintichu se ve své třídě pracovních psů také umístil na výborném šestém místě.

To, že je fena z našeho chovu aktuální Klubovou vítězkou ČR pro rok 2011 a současně vítězkou Hlavní speciální výstavy na Slovensku je pro nás velkým chovatelským úspěchem, odměnou a povzbuzením do budoucna.


.. a zde jsou NAŠE NEJ ÚSPĚCHY v roce 2011

BELLA MIA Imatorino (Sony z Lintichu x Ulkana Irluka)
» Wroclaw (Polsko) VÍTĚZKA TŘÍDY BABY (4-6 měsíců)

» VÍTĚZKA TŘÍDY dorostu u nás i v Polsku

» HŠV 2011 Wasilkóv (Polsko) 7.místo z 32 fen

» KVV 2011 Roudnice n.L. - VÍTĚZKA třídy dorost fen I.

» HŠV 2011 Brezno - VÍTĚZKA třídy dorost fen II.

» SIEGERSCHAU HUNGARIA 2011, HŠV Sándorfalva: 2.místo dorost

» HŠV 2011 Brezno - VÍTĚZKA třídy dorost fen II.

» ALBERTOVEC, OV: VÍTĚZKA TŘÍDY mladých


ANGIE Imatorino (Kansses z Lintichu x NIKKY Irluka)
» HŠV 2011 Wasilkóv (Polsko) 12.místo z 32 fen

» KVV 2011 Roudnice n.L. - 5.místo

» HŠV 2011 Brezno - 6.místo

» SIEGERSCHAU HUNGARIA 2011, HŠV Sándorfalva - 5.místo

» OV ZNOJMO - VÍTĚZKA TŘÍDY mladých


Výstavy 2010

Sezóna 2010 pro nás začala velmi příznivě. Fenka Enda Akia nawa byla předvedena na výstavách u nás i na Slovensku, ve své kategorii a v konkurenci velmi kvalitních fen se vždy umístila na předních místech. Enda se prezentuje velmi ladným pohybem a tuto její přednost vždy dokázali rozhodčí právem ocenit. Enda je dvojnásobná vítězka třídy mladých, a to z výstavy v Havířově, kterou posuzoval president České kynologické organizace Ing. Karel Strouhal, a z výstavy ve Vinodole (SK), kde rozhodčím pro exteriér byl pan Wilhelm Nordsieck z Německa.
Ve Vinodole se v nejvyšší kategorii pracovních psů (kategorie od 2 let věku) představil náš Sony z Lintichu, který tak poprvé soupeřil s dospělými psy a s absolutní chovatelskou špičkou. V loňském roce Sony složil celkovou zkoušku z výcviku a v letošním absolvoval bonitaci SV – Körung (bonitace hodnocená německým rozhodčím), čímž splnil podmínky k zařazení do chovu.
Hlavní speciální výstava německých ovčáků se konala ve dnech 23-25.9. opět v lázeňském městečku Dudince na jihu Slovenska. Na výstavu bylo přihlášeno celkem 181 psů a fen nejen z Česka a Slovenska, ale i z Maďarska, Polska, Německa a Švédska. I letos byli k posuzování přizvání rozhodčí z Německa, pánové Jürgen Hoffman pro třídy psů a Wilhelm Nordsieck pro třídy fen.
Sobotní program začal zkouškou povahy ve třídách dospělých psů a fen, která se skládá z tzv. přepadu z úkrytu a obrany při útoku. Celková úroveň zkoušky byla vysoká, práce figurantů vynikající, rozhodčí osobně do mikrofonu informoval o tom, který pes ve zkoušce povahy vyhověl a který ne. Sony předvedl rychlý útok se silnými a přesnými zákusy, poslušnost v průběhu obrany, přesnost ve vyštěkávání a střežení. Svým výkonem zaujal nejen rozhodčí, ale i širokou odbornou veřejnost. Psi, kteří v této zkoušce odvahy a bojovnosti selhali, byli rozhodčím ze soutěže vyřazeni a nepostoupili k dalšímu posouzení exteriéru a předvedení v pohybu. V nejostřeji sledované kategorii, třídě pracovních psů, obsadil Sony z Lintichu vynikající 3. místo a hodnocení V-A výběrová třída. Tato třída se uděluje pouze zvlášť kvalitním jedincům, kteří jsou velmi dobře geneticky vybaveni a uspěli na hlavních speciálních výstavách ve všech zkouškách. Vítězem letošní HŠV se stal Garp z Lintichu, který tak obhájil loňské prvenství, druhé místo obsadil William v.Suentelstein z Německa.
Enda Akia nawa byla předvedena ve třídě dospívajících fen a ve velmi kvalitní konkurenci 18 špičkových fen obsadila konečné 6. místo. Minulý víkend, týden po Mistrovství Slovenska, se Enda zúčastnila hlavní speciální výstavy v Maďarsku, a i zde zaujala svým výkonem a nádherným pohybem. Na Siegerschau Hungaria 2010 Enda Akia nawa v konkurenci 17 nejlepších fen maďarského, slovenského a rakouského chovu předvedla vynikající sportovní výkon a obsadila nádherné 3. místo. Výstavu posuzovali opět renomovaní rozhodčí z Německa, tentokrát pánové Erich Bösl a Hans-Péter Rieker.
Závěrem bychom chtěli opět poděkovat všem našim přátelům, kteří nám celý rok pomáhali a drželi pěsti :-)


Sezóna 2009 

Slovenská unie chovatelů německého ovčáka a Kynologický klub Grant Dudince uspořádali ve dnech 12.-.13.9.2009 Hlavní speciální výstavu německých ovčáků. Tuto vrcholnou akci výstavní sezóny, na kterou bylo přihlášeno celkem 208 jedinců ze Slovenska, Čech, Německa, Maďarska a Polska, posuzovali renomovaní rozhodčí, pánové Lutz Wischalla a Christoph Ludwig (SV) z Německa.

Sony z Lintichu (Canses v.Suentelstein x Xovia z Lintichu) se prezentoval ve třídě dospívajících psů (18-24 měsíců). Po statickém posouzení byl Sony postaven na první místo, ale v průběhu soutěže byl na špici vystřídán německým psem Panterem vom Ritterberg. Rozhodčí se dlouho rozhodovali o vítězi třídy jen mezi těmito dvěma psy. Titul vítěze si nakonec odnesl Panter vom Ritterberg a Sony z Lintichu získal v konkurenci 13 kvalitních jedinců druhé místo. Třetí místo obsadil Rank v.Haus Galli z Polska.

Šestiměsíční fenky Enda Akia nawa a Emily Akia nawa (Rocky v.Feuermelder x Olympia Avax Hof) se prezentovaly v kategorii dorostu fen I. (6-9 měsíců). V konkurenci 30 jedinců byla Enda po statickém posouzení postavena na druhé místo a Emily na třetí. Na čelo této třídy byla postavena fenka z maďarského chovu Tessi Schneider, která si prvenství udržela i v průběhu posuzování v pohybu. Enda Akia nawa obsadila druhé místo, Emily Akia nawa skončila čtvrtá. Páté místo obsadila sestra Endy a Emily, Eimmy Akia nawa. V tak kvalitně obsazené třídě se dostaly do první pětky tři fenky z jednoho vrhu, a to je považováno za velký chovatelský úspěch!

Všichni tři tito psi se také zúčastnili přehlídky skupin odchovů po plemenících. Své odchovy předvedlo celkem pět plemeníků. Největší a nejkvalitnější byla skupina vítěze dvou předchozích ročníků Cansesa v.Suentelstein, jehož nejúspěšnější potomci letošní HŠV byli Garp z Lintichu, vítěz třídy VA-1 v nejvyšší kategorii, třídě dospělých psů (od 24 měsíců), Daymon Akia nawa - V3 ve třídě dospělých psů a Sony z Lintichu VD-2 ve třídě dospívajících psů (18-24 měsíců). Cansesův odchov získal 1.místo i letos.

Do soutěže chovatelských stanic byly přihlášeny čtyři CHS. Pánové Lutz Wischalla a Christoph Ludwig rozhodli o vítězství CHS z Lintichu, která přihlásila 25 jedinců a sbírala poháry téměř v každé kategorii.